Assortiment

Diverse taarten

Ambachtelijk, traditioneel, kwalitatief hoogwaardig en eerlijke producten, dat is waar Pâtisserie Philippe Galerne voor staat. In onze producten vindt u Franse, Nederlandse, Engelse en Canadese invloeden terug. Philippe is niet verbonden aan een keten of concern. Dagelijks bakt Philippe al zijn taarten vers in de grote open keuken achter in de winkel. Hieronder vindt u een deel van ons assortiment. Eigenlijk is het teveel om op te noemen. Iedereen is welkom om ons assortiment verder te ontdekken!

Klassiek

Brood

Verse zelfgebakken baguettes, klassieke Franse stokbroden, zoals de Campaillettes en de Epis, heerlijke pains au chocolat, croissants, piccolo's, brioches, pains au fromage, pains aux raisins, chaussons aux pommes. Maar ook gevulde broden als olijvenbrood met knoflook en verse basilicum, tomatenbrood en cranberry-walnotenbrood.

PatisseriePatisserie/Gebak

Al het gebak kan in een 1-persoons tartelette, een 6 of 10-persoons taart, maar ook in petitfours. Gepocheerde citroentaart met Italiaanse meringue, chocoladetaart (van Ghana chocolade), klassieke Franse appel van eigengemaakte appelmoes en appelschijfjes, appel-abrikoostaart, gepocheerde peer met amandelbeslag, huisgemaakte gele room met pruim of abrikoos en natuurlijk de beroemde éclairs chocolat, vanille of café en de Paris Brest.  In het juiste seizoen hebben we tartelettes of taarten van aardbei, rabarber, bosbes, framboos, vijg en pecannoot.

Specialiteitenapecialiteiten

Wij hebben veel exclusieve en speciaal ontworpen delicatessen: een mango-limoenbavaroise, een chocolademousse met macaron pistache (van Venezolaans chocolade). Ook hebben wij bijzonder gebak zoals le gateaux Basque met sinaasappelbloesem, -rasp- en sap, de Julius chocoladefondant, de fruitcake gevuld met vers fruit, madeleines, flan naturel of met pruimen.

vijgen

Voor het weekeinde en of voor speciale gelegenheden hebben we mille feuilles, de daquoises (glutenvrij gebak op basis van meringue, amandels en noten), de rachel (chocolade-amandelbeslag met frambozenjam en ganache), charlottes, diverse vers fruitbavaroise. Voor verjaardagen, bruiloft of andere gelegenheden maken wij ook speciaal gebak.

Eigen productenDiversen

Wij hebben heerlijke zoute quiches die u ook als petitfours kunt bestellen, zoals de quiche Lorraine en de vegetarische prei -quiche. Afhankelijk van het seizoen hebben we quiche met bospaddestoelen, ui, comté kaas, napolitaine of broccoli bleu d’Auvergne. Daarnaast is onze jam huisgemaakt. We maken twee keer per week twee verschillende soorten jam. De meest populaire is de frambozenjam. Het is vrij uniek om ook je jam in de week vers te kunnen kopen! In de jam zit geen conserveringsmiddel, alleen veel fruit. Eenmaal geopend bewaart u de jam in de koelkast.